ΠΟΛΙΤΗΣ ONLINE ΠΟΛΙΤΗΣ ONLINE
Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014
Αρχική Σελίδα Ειδήσεις Αθλητισμός Παράθυρο Media & Lifestyle 107,6 Live Radio pdf edition Ενεργός Πολίτης
Κύπρος  |  Ελλάδα  |  Ευρώπη  |  Διεθνή  |  Οικονομία  |  Συνεντεύξεις  |  Αναλύσεις  |  Επιστήμη & Τεχνολογία  |  Στήλες  |  Περίεργα & Ωραία  |  Βίντεο  |  Σκίτσα

Περισσότερα


"ΑΛΛΑΖΕΙ" Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ

Βγάζουν μαχαίρια για το... ρουσφέτιΤο Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι η στήριξη κάποιου δίκαιου αιτήματος ή η επίλυση ενός προβλήματος που απασχολεί και βασανίζει ένα πολίτη, όταν γίνεται με βάση τις αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της αξιοκρατίας δεν συνιστά ρουσφέτι.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» περί «ρουσφετιού», το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι «είναι γνωστό πως πολιτικοί γίνονται συχνά δέκτες παραπόνων, αιτημάτων και παρακλήσεων πολιτών για διάφορα θέματα που τους αφορούν, που τους απασχολούν ή που τους ενδιαφέρουν», σημειώνοντας πως «κάποια αιτήματα και παράπονα είναι δίκαια και δικαιολογημένα και κάποια όχι».

Όπως προσθέτει «η έννοια του ρουσφετιού είναι πολύ διαφορετική και τεκμηριώνεται μόνο σε περιπτώσεις παραβίασης και παράβασης της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης», για να συμπληρώσει πως «στη βάση των πιο πάνω θεωρούμε ότι το σημερινό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος δίνει ερμηνείες και δημιουργεί εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Είναι τουλάχιστον», γράφει η ανακοίνωση, «περίεργα τα περί δήθεν ρουσφετιών του Προέδρου του ΔΗΚΟ, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το εν λόγω δημοσίευμα δεν εντάσσεται στα πλαίσια της πολεμικής κατά του ΔΗΚΟ, που έχουν εξαπολύσει κάποιοι κύκλοι με αφορμή τις προεδρικές εκλογές».

Το ΔΗΚΟ σημειώνει ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία του ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν αφορούν στην περίοδο της Προεδρίας της Βουλής από τον Μάριο Καρογιάν, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα, ούτε παρουσιάζουν οποιοδήποτε στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος έχει προκαλέσει οποιαδήποτε αδικία σε βάρος οποιουδήποτε, ώστε να δικαιολογείται η αναφορά σε ρουσφέτι.

 

 

Δημοσίευμα για τον Μ. Καρογιάν, σχολιάζει το επιτελείο Γ. Λιλλήκα 
Το Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη κάλεσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, δια του Εκπροσώπου Τύπου του Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να εφαρμόσει τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας στο θέμα των πληροφοριών που δημοσιεύονται στον κυπριακό Τύπο για τη διενέργεια ρουσφετιών εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, όταν κατείχε το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.
Ο κ. Μιχαηλίδης σχολίαζε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο επιτελείο του κ. Λιλλήκα, σημερινό δημοσίευμά της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος». Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα που κατέχει σύμφωνα τα οποία, όπως αναφέρει, αποκαλύπτουν το φακέλωμα πολιτών που εξυπηρετήθηκαν από τον κ. Καρογιάν, προσθέτοντας ότι οι λίστες των ονομάτων των πολιτών αυτών εστάλησαν με φαξ από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής όταν το αξίωμα κατείχε ο ίδιος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Λιλλήκα απεύθυνε ερώτημα προς τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρο ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη «αν είναι με αυτού του είδους τις πολιτικές πρακτικές που λέει ότι θα φέρει την αλλαγή και εάν είναι με αυτόν τον τρόπο που υπόσχεται ότι θα κυβερνήσει τον τόπο»; Πρόσθεσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές ευθύνες του κ. Καρογιάν είναι σήμερα και ευθύνες του κ. Αναστασιάδη, με τον οποίο επιδιώκει να συγκυβερνήσουν αυτό τον τόπο».  
Όπως ανέφερε, οι πληροφορίες της εφημερίδας «εγείρουν σοβαρά πολιτικά, ηθικά και νομικά ζητήματα». Το δημοσίευμα, είπε, «επαναφέρει στο προσκήνιο θέματα διαφθοράς του πολιτικού μας συστήματος, τα οποία έχουν να κάνουν με την προαγωγή του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας στη βάση των πελατειακών σχέσεων». Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κ. Λιλλήκα, «το συγκεκριμένο θέμα αποκτά ιδιαίτερη σοβαρότητα και σημασία, δεδομένου ότι στην παραβίαση των νόμων και στην προαγωγή του ρουσφετιού, φαίνεται ότι πρωτοστατεί ο κ. Μάριος Καρογιάν, τέως Πρόεδρος της Βουλής».

Συνέχισε λέγοντας ότι «εγείρονται ζητήματα που αφορούν στη συμπεριφορά του κ. Καρογιάν ως Πρόεδρου της Βουλής, του δεύτερου τη τάξει αξιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και προκύπτουν για τον κ. Καρογιάν θέματα κατάχρησης εξουσίας».
Σημειώνουμε, πρόσθεσε, «ότι είναι αυτού του είδους οι αναχρονιστικές πολιτικές πρακτικές που οδήγησαν τους Κύπριους πολίτες στην απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος».

«Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να εφαρμόσει τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας γιατί μόνο έτσι θα αποκαταστηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό μας σύστημα», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι «μόνο με την εφαρμογή της ισονομίας θα ενισχυθεί η αξιοπιστία των θεσμών». Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι «σε θέματα Δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρχουν διακρίσεις πολιτών και αξιωματούχων». Προς αυτό υπενθύμισε ότι σε παρόμοια περίπτωση εμπλοκής λειτουργού του Υπουργείου Γεωργίας ο Γενικός Εισαγγελέας οδήγησε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
«Με αφορμή και την αυριανή Παγκόσμια Ημέρας Υπέρ της Διαφάνειας και Κατά της Διαφθοράς, δηλώνουμε ότι τέτοιες αναχρονιστικές πρακτικές δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο και ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος», είπε, υποσχόμενος ότι «εάν οι πολίτες εμπιστευτούν και τιμήσουν με τη ψήφο τους, τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιώργο Λιλλήκα, θα εφαρμοστούν «μέχρι τελευταίου γιώτα» όλα τα συγκεκριμένα μέτρα, που έχουν ανακοινωθεί, για πάταξη της διαφθοράς, χωρίς καμιά διάκριση».


Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

08/12/2012 - 15:49
Τα σχόλια αποτελούν την προσωπική άποψη των συγγραφέων τους και δεν δεσμεύουν με κανέναν τρόπο το politis-news.

Μη κόσμιος σχολιασμός, θα διαγράφεται.


Εκτύπωση Εκτύπωση

Διαβάστε ακόμη:


Οικονομία

ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Μείωση της ανεργίας στο 12,8% τον Ιούνιο

20/08/2014 11:17


Ελλάδα

27 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Συνελήφθη 42χρονος για χρέη-μαμούθ

20/08/2014 16:04


Διεθνή

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Κατά του AKP στρέφεται η σύζυγος του Γκιουλ

20/08/2014 17:02


Επιστήμη & Τεχνολογία

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ SMARTPHONE

Ετσι θα είναι το iPhone 6

20/08/2014 12:20

Τελευταίες Ειδήσεις: Κύπρος
»Εξαιρετικά τα επίπεδα ασφάλειας πτήσεων
»Απόπειρα φόνου 18χρονου
»Εξαγωγές εσπεριδοειδών στα Εμιράτα
»Αυτές είναι οι αποφάσεις για τις εκποιήσεις
»Κακόβουλη ζημιά σε πέντε οχήματα
»Καταγγελία για απαγωγή 15χρονης
»Σάββατο μεσημέρι η κηδεία του Γιάγκου Μικελλίδη
»Συνελήφθη ο 22χρονος για την απόπειρα φόνου
»Σύλληψη τριών ατόμων στην Αγία Νάπα
»Μετά τα αποτελέσματα οι συζητήσεις με Αίγυπτο
»Χωρίς άδεια για 4 χρόνια η πισίνα
»«Δεν ετοιμάζει έκπληξη η Άγκυρα για το Κυπριακό»
»Πληρέστερη ενημέρωση επιδιώκει το ε/κ μέλος της ΔΕΑ
»Μειωμένη η κίνηση στη Δημοτική Αγορά
»Πράσινο φώς από ΠτΔ για Espen Barth Eide
»Δύο συλλήψεις στην Πάφο
»Μπλόκο από ΔΗΚΟ και στο νέο πακέτο
»Ζητά διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς
»Συνελήφθησαν για γκάζι γέλιου
»Στη θέση της Καίτης ο Φώτης;
RSS RSS  | «Π» on facebook | «Π» on Twitter @politis_news Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Συνδέσεις  |  Επικοινωνία
Αρχική Σελίδα Ειδήσεις Αθλητισμός Παράθυρο Media & Lifestyle 107,6 Live Radio pdf edition Ενεργός Πολίτης
ΠΟΛΙΤΗΣ online ISSN 1450-3913  |  © Copyright - Εκδόσεις "ΑΡΚΤΙΝΟΣ" Λτδ  |  Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd


Ειδήσεις


Κύπρος

Ελλάδα

Ευρώπη

Διεθνή

Οικονομία

Συνεντεύξεις

Αναλύσεις

Επιστήμη & Τεχνολογία

Στήλες

Περίεργα & Ωραία

Βίντεο

Σκίτσα

ΑθλητισμόςΠαράθυρο107,6 Live Radiopdf editionΕνεργός Πολίτης

Lifestyle


Showbiz

Media

Καλή Ζωή

Κοσμικά

Αγορά

Τρέχουσες Προσφορές

Χρήσιμα


Αεροδρόμια

Φαρμακεία

Προσφορές

Ο Καιρός

Εγγραφή


Κάντε κλικ για εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα του «Πολίτη»Social


Facebook

Twitter

RSS Feeds

Apps


Android

Apple